2014-08-20 09:07:48

Utvalda till parallellt uppdrag om Nya Masthuggskajen.

Kanozi Arkitekter kan nu stolt meddela att vi utvalts att ta fram ett förslag på omdaning av området norr om Första Långgatan och Järntorget, för att hitta en stark vision för omdaning av det område som berörs av förändringen då Stena Line lämnar Masthuggsterminalen 2019.

Tillsammans med danska Tegnestuen Vandkunsten a/s, Tovatt Architechts & Planners AB i Stockholm och BAU-B Arquitectura I Urbanisme SLP i Spanien har vi valts ut, bland 27 intresserade kontor, att utarbeta förslag som gör området till en levande stadsdel.

 

2014-01-28 12:07:56

Villa Agnes i SVT

Måndagen den 27/1 presenterades Kanozis Projektet Villa Agnes i det första avnittet av SVT:s Husdrömmar.

"Vad är det egentligen som händer när man väljer att förverkliga sin stora husdröm?

Hur påverkar det livet och relationen?

I åtta program följer vi åtta husdrömmar – villor, vindsvåningar, nybyggen och renoveringar.

Gert Wingårdh, en av Sveriges främsta arkitekter, synar husen i sömmarna och Pernilla Månsson Colt följer familjerna på denna spännande resa."

http://www.svt.se/husdrommar/

 

Bekrivning av projektet:

Huset består av två kroppar. Mot gatan är de slutna och mot gården öppnar de upp sig och låter rummen vandra vidare ut i trädgården. Sten i vertikala block ger huset en tyngd som väger upp de stora glasade ytorna. Barnens våning består av två mindre uppdragna kuber sammanbundna med glas som ger ljus åt trapphuset och ytorna runt omkring.

En förutsättning var att huset skulle maximeras i antal kvadratmeter (CA 650 KVM). När man har en större volym att arbeta med är det viktigt att skapa en upplevd luftighet och att hitta sätt att dela in huset så att det blir lättläst för besökaren och funktionellt för de boende. I entréplanet är det en offentlig yta som sträcker sig från huvudentrén via trappan köket öppna spisen förbi vardagsrum och ut i trädgård och pool. Allt är överblickbart och platserna är endast enkelt markerade.

Den privata delen är betydligt mer kompakt och avdelad med väggar och golvmateriel så man kan uppleva avskiljdhet även när huset är fullt av gäster.

I en villa är trappan i många fall navet och i just denna villan är den extra viktig då det är tre plan som ska kopplas samman. Är trappan för stängd blir våningarna avskurna från varandra och är den inte tillräckligt bearbetad så uppfattar man att övrig plan inte är så viktiga. Med högre bearbetning och avvikande material skapar men en tydlighet i vad som viktigt och markerar husets riktningar det blir extra viktigt när man har så här stort enfamiljshus.

Kunden har en stor erfarenhet av att bygga hus vilket gjortde processen effektiv.

2013-09-12 10:06:57

Masthusen Kv 11

Det går framåt!

2013-06-17 13:30:29

Konstnärlig utsmyckning av Tuvesviks Färjeterminal

Vid Tuvesviks färjeläge har Kanozi och Västtrafik samverkat med konstnärer, Statens Konstråd och Orust kommun.
Så här ser det fantastiska resultatet ut. För mer info om Projektet se: Projekt, Tuvesvik Färjeterminal.

2012-09-19 10:06:51

Breeam

Masthusen är den första stadsdelen i Sverige som kommer att miljöklassas enligt BREEAM Communities. Klassningen
innebär att hela stadsdelen bedöms utifrån möjligheterna till en ekologiskt, ekonomiskt samt socialt hållbar
utveckling.

http://www.breeam.org/page.jsp?id=537

Laddar...